Kasten

Veel van onze leden wonen in verenigingshuizen, zogenoemde VGSD-kasten. Door  samen te wonen op een kast, ervaar je nog meer van het studentenleven. De leden helpen elkaar met studie, gaan samen naar activiteit en eten samen. Daarnaast zorgt het ervoor dat ze minder lang hoeven te reizen voor een verenigingsactiviteit of naar de faculteit. 

Elke kast, bewoond door vier tot zes VGSD’ers, heeft zo haar eigen karakter, historie en eigenaardigheden. Ben je op zoek naar een kamer in Delft? Neem dan contact op met de kamercommissaris: pr@vgsd.nl

De kasten die op dit moment in de vereniging zijn, zijn de volgende:

 

BWS

Dit stokoude pand mag zich verheugen in grote naamsbekendheid binnen de gereformeerde academische wereld. Niet in het minst door illustere oudbewoners is de BWS bekend komen te staan als exponent van Delftsche studentikositeit. De weinigen die dat heden ten dage nog kunnen en willen uitdragen weten de weg naar De Kast al jaren te vinden. Zolang de bouwkundige staat mogelijkheden biedt voor menselijke bewoning zal de BWS de VGSD blijven verheffen. 

EduP

Vanaf de elfde verdieping van ons mooie flatgebouw hebben de 6 bewoners der EduP een mooi uitzicht over de andere kasten van de VGSD. Als oudste kast worden wij door niemand overtroffen. Onze huisoudste, de Briljante Kameraad en Geweldige Leider der EduP, heerst over de rijk uitgeruste woonruimte. Met 2 toiletten, 2 douches, ruim uitgelegde kamers en retesnel internet laat deze kast niets te wensen over. Deze zeer gewilde woonruimte is echter al bezet, dus zult u moeten afzien in de krotten op de begane grond (lees: andere kasten der VGSD). Gezelliger dan dit zonovergoten, parasotisch woonparadijs zult  u het in Delft niet aantreffen. Knijp bij koffiewens in de kip.

Gegroet vanaf 11 hoog,

De bewoners van de EduP

Halte Boszicht

Wat hebben

 • de grootste papzak van de wereld
 • de sterkste man van de wereld
 • de man met de meeste versterkers van de wereld
 • de fitste boy van de wereld
 • de langste studeerder van de wereld
 • de beste FIFA-speler van de wereld
 • de slechtste FIFA-speler van de wereld
 • de schattigste huisbaas van de wereld
 • het lekkerste dakterras van de wereld
 • de verrotste raamkozijnen van de wereld
 • de grootste afnemers van Lambrusco in de wereld
 • de lekkerste bakjes koffie in de wereld

gemeen?

Halte Boszicht

SIS50

Sterke koffie? Check.Rommelige tuin? Check.Reïncarnerende huismuis? Check.Roze poedel? Check.Overgedimensionaliseerde geluidsinstallaties? Check.Leuke bewoners? Check.”

SIS50 – Wij Zijn Leuk

Oostblok

Het enige adres van de VGSD kasten dat duidelijk naar Delft verwijst en tegelijkertijd de enige kast die niet binnen de bebouwde kom van Delft ligt. Al noemen ze zichzelf tegenwoordig liever 'het Oostblok'. Echter, zoals elke vis zich meer thuis voelt in het open water, voelt de DSW’er zich op z’n plek buiten de kom. En dat bewoners van Delft zich daar wel in kunnen vinden, blijkt uit de verbastering van het lied ‘Wien Delfgauws bloed in d’aed’ren vloeit’. Het prachtige vergezicht dat onze kast te bieden heeft, het warme licht van de glastuinbouw en de rustieke invloed die op het balkon ervaren kan worden doen u zich wanen in een paradijslijk oord. Deze zaken geven een totaal nieuwe dimensie aan het begrip ‘wonen aan het water’. Overschrijd uw grens: kom eens langs in het prachtige Delfgauw, gemeente Pijnacker-Nootdorp.

Fort Juliana

Een stukje authentiek Delftse geschiedenis, midden in de moderne chaos. In deze sinds 1913 bestaande vesting, worden bewoners beschermt door eeuwenoude muren tot in de hoogste torens toe. In dit gezaghebbende huis, wat zich als schuilplaats biedt voor al wat kruipt en ademt, huizen al sinds april 2010 VGSD’ers. Ze is opgericht op 31 maart 2010 toen de Hopman zijn voet over de drempel zette, en haar poorten opende. Ondertussen heeft ze alweer haar tweede lustrum mogen vieren!

Als u behoefte heeft aan een knuffel van de natuur, kunt u ook bij het Fort terecht. De kast kent namelijk ook een echt paradijs met allerlei flora en fauna, die in de tuin kunt bezichtigen maar uiteraard ook in de gootsteen, en nog meer edele plaatsen in dit sierlijke huis. Ook zeer bekend is de blokhut achter in de tuin. Tussen dit alles scharrelde Juliana trots als eerste rondt; zo pikte ze hier en daar een graantje mee. De vraag was: voor hoelang? Die vraag is ondertussen beantwoord. Na een prachtige begrafenis heeft zij plaats mogen maken voor Beatrix, Irene en Margriet. Deze drie prachtige dames mogen voor de bewoners van het Fort regelmatig een bijdrage leveren aan de vele pannenkoeken die gebakken worden.

Graag verwelkomen we amicalen en verenigingsgenoten hier in ons huis, waar het bier altijd koud klaar staat en er op elk moment een kamer omgetoverd kan worden tot disco! Uiteraard is er A-merk bier aangezien bier waar bier op staat geen bier is. Want zeg nou zelf; wat is de definitie van een definitie!? Bovendien heeft elk ding zo zijn voordeel en zijn nadeel. Verwelkom de Schie, zwemmen zul je, zet niets met pakjes neer, maar brainstorm tot de sjaarsvrouw gehuwd is!

BaSIS

Op een steenworp afstand van de universiteit, de kerk en de soosboot staat de meest prominente kast van de VGSD, door haar 6 bewoners en ook haar ex-bewoners met veel trots steevast de BaSIS genoemd.

Het pand werd begin 20ste eeuw gebouwd om in de jaren 80 een kast van de VGSD te worden. Sinds haar oprichting heeft het huis aan de basis gestaan van veel succesvolle VGSD-carrières en bracht zij een respectabele hoeveelheid bestuurders voort. 

Haar bewoners genieten van pasta rode meuk, een grote hoeveelheid “intellectuele” programma’s en het sfeervolle, melodieuze geluid van de wasmachine op de achtergrond.

Het huislied moet uiteraard ook genoemd worden.

Al met al: De BaSIS Hoog!